Untitled_Artwork 5

Friskvård i samarbete med åre hundrehab

föreläsning

Frida kommer under kvällen prata om hur du kan bygga upp en sund och stark muskulatur, utan skador. Hur du får en hund som håller längre och hur du anpassar och varierar din träning för att nå bästa resultat i vardagen, tävling och jakt. 
En inspirerande kväll som ger dig nya redskap att ta med er i vardag och träning.

Det kommer finnas tid för frågor och möjlighet till inspirerande träningstips för just dig och din hund

Frida har jobbat med rehabilitering och friskvård sedan 2009 och det är något hon verkligen brinner för. För henne är det viktigt att hundarna ska kunna röra sig utan smärtor och begränsningar. 

"Det vi gör bäst genom att ta hand om dem och ge dem rätt förutsättningar med allt vad det innebär. Varje hund är unik och vårt jobb är att lägga pusslet för att optimera hundens hälsa och resultat. Det pusslet älskar jag!" 


 

massage för hemmabruk

Alla hundar mår bra av massage! Efter en lång arbetsdag eller en trevlig fjälltur njuter hunden lite extra av en skön och avslappnande massage. Och nu kan du ge din hund det!
 
En kurs i två steg för dig som vill lära dig hur du själv kan massera din hund.
Vi går igenom rörelseapparaten, spänningar och muskelrelaterade besvär samt hur du skonsamt och effektivt masserar och töjer din hund för bästa resultat. Perfekt för dig som har en aktiv hund, en hund som har besvär med kroppen av olika anledningar eller som vill hålla din hund mjusk och smidig och förebygga skador.

Kursen innehåller bla:

 • lätt genomgång av hundens anatomi och rörelser
 • om varför spänningar uppstår
 • massagens verkan och effekter 
 • indikationer och kontraindikationer
 • olika massagegrepp i teori och praktik
 • massageteknik för att lyckas
 • praktisk beröring av hunden

Stärk din relation till hunden! Lär dig hundmassage för hemmabruk!

Balansboll

Ett roligt sätt att jobba tillsammans med din hund!
 
Balans + koordination + stabilitet = Styrka
 
Balansbollen har använts i drygt 30 år både inom rehabilitering, friskvård och fitness.
Balansbollen är unik då den tvingar hunden att träna på ett instabilt underlag. När vi jobbar med traditionell styrketräning låser man rörelserna i en bestämd rörelsebana, vilket gör att den stabiliserande funktionen hos musklerna aldrig aktiveras.
Resultatet av att träna med balansboll är en funktionell och stabil styrka som inte kan fås ens med de mest avancerade styrketräningsmaskinerna.
 
Det som gör träning med balansboll så unik är att man tränar på ett instabilt underlag. Hunden måste hela tiden jobba hårt för att stabilisera de olika rörelserna. Detta gör att träningen mer liknar den belastningen hunden utsätts för till vardags.
När den rör sig i skog och mark, hoppar över ett hinder, gräver i trädgården eller vallar får så är hunden i mycket hög grad beroende av kroppens stabiliserande system bl.a. i ryggmuskler, leder och knän.
Träningen handlar därför till stor del om att träna upp nervsystemets koordinativa och balanserande förmåga. Målet är att få ett effektivt automatiserat rörelsemönster som automatiskt hjälper till att stabilisera kroppens olika leder.
 
Träning med balansboll är både effektivt, enkelt och roligt! Träning med balansboll är också säkert, förutsatt att man följer de enkla säkerhetsråden.

11 anledningar att träna med balansboll:

 1. Förbättrad hållning
 2. Funktionell ryggträning
 3. Balansen förbättras
 4. Proprioceptionen (led & muskelsinnet) förbättras
 5. Lederna blir mer stabila
 6. Bålstyrkan förbättras i alla bålens muskler
 7. Bäckenbotten kan tränas med olika belastningar
 8. Styrka i alla rörelseriktningar
 9. Kroppsmedvetenheten förbättras
 10. Koordinationen mellan olika musklergrupper ökar
 11. Det är kul!

Frida lundin

2008 startade jag mitt företag i liten skala och i februari 2009 bildades Åre HundRehab. Sedan dess har jag jobbat med rehabiltering och friskvård av hundar på heltid.
 
Jag är från början utbildad genom Svensk Terapeut Utbildning 2008 och har sedan dess fortsatt att utbilda mig inom ämnet rehabilitering och friskvård för hund. Det finns alltid nytt att lära!
 
När jag inte står med armarna i poolen utbildar jag för Hundsteg och Svenska Fysioterapiskolan, har olika kurser och föreläsningar om hundens fysik och hälsa samt sitter som ordförande i Patientföreninegn Hundartros.

Fritiden spenderar jag helst med mina två hundar Jänta och Niak och gärna på fjället.

Läs mer om Åre HundRehab:
http://www.arehundrehab.se/

Nästa kursstart med Frida Lundin: